Колегите от Новите родители разговарят с психолога и психотерапевт Анет Маринова

...
Колегите от Новите родители разговарят с психолога и психотерапевт Анет Маринова
Коментари Харесай

Тормозът в училищна и онлайн среда - на фокус в новия епизод на подкаста на Новите родители

Колегите от " Новите родители " беседват с психолога и психотерапевт Анет Маринова за издевателството в учебна и онлайн среда, както и за начините, посредством които можем дружно да се оправим с този проблем.

Училищният тормоз се трансформира във все по-сериозен проблем. А по време на отдалеченото образование той извънредно елементарно съумя да се придвижи и откри почва за развиване в онлайн средата, в която детето е всекидневно сложено.

Как родителите могат да се намесят и какви неточности не трябва да вършат, пробвайки да оказват помощ на детето си? Невписването в групата или отличаването от останалите са причина за физическия или психически тормоз, и за какво в избрана възраст децата стартират да се разделят на групи?

И това надалеч не са единствените терзания, пред които родителите могат да се окажат изправени. Ако казусът се задълбочи и решение не бъде открито, би трябвало ли детето да бъде преместено в друго учебно заведение? Какви са заплахите в дълготраен проект? На какво се дължи новата „ мода “ измежду младежите да се самонараняват и може ли една от аргументите да се търси точно в недружелюбната учебна среда? И по какъв начин родителите на порасналите деца да преодолеят дистанцията и да намерят общ език с тях, с цел да им оказват помощ в разрешаването на казуса?

На всички тези въпроси дава отговор Анет Маринова, психолог, психотерапевт и клиничен обществен. Тя е посветила своята работа на възпитаници, които срещат компликации в образованието и за които учебното заведение, може да се бъде отвратително място. Работи и по проучвателен планове в региона на детското развиване и психологично здраве.

Приятно слушане!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР